Wijngoed Mariendaal


Gelegen op een prachtige zuidhelling tussen Arnhem en Oosterbeek ligt Wijngoed Mariendaal. Aan de rand van de Veluwezoom op een eeuwenoud landgoed met kraakheldere beken, eeuwenoude beuken en prachtige vergezichten.
 
Wijnbouw in dit gebied vond reeds plaats in de vroege middeleeuwen, ten tijde van Karel de Grote (747-814 na Christus). Ook in de latere middeleeuwen vond wijnbouw plaats. Tijdens de kleine ijstijd die duurde van ongeveer 1430 tot 1850 verdwenen de wijngaarden. De kou zorgde ervoor dat wijnbouw onmogelijk werd. Gezien het gunstige hedendaagse klimaat is wijnbouw weer teruggekeerd. Het terroir van de zuid-helling van de Veluwse stuwwal is uniek en zeer divers van samenstelling – de eerste eigenschappen die bijdragen aan een bijzondere en goede wijn.
 
Het wijngoed herbergt verschillende wijngaarden, zo ook de wijngaard van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Ondernemingen en enthousiastelingen kunnen in samenwerking met het wijngoed hier een eigen stuk wijngaard adopteren.
 
Op Wijngoed Mariendaal kunt u wijnstokken adopteren. Voor meer informatie kunt u vinden op www.wijngoedmariendaal.nl/
of u kunt ons mailen: info@wijngoedmariendaal.nl .